Villa Kalmar

Tänkte jag skulle berätta vad för slags hus vi har tänkt bygga. Det blir en 1½-plans villa där övervåningen är oinredd. Alltså kan vi om vi vill flytta in i huset och bo där några år innan vi ens behöver tänka på att påbörja övervåningen. Även om vi bara är två stycken idag så vill vi ju i framtiden att familjen ska växa och då är det perfekt att vi kan få många sovrum om vi vill. Sedan kan det ju vara så att vi blir sugna på att börja lite smått med att inreda övervåningen ganska snart efter inflytt eller så väntar vi några år, det återstår att se.
 
 
Framsida och baksida av Villa Kalmar.
 
Vi kommer att välja stående och liggande panel tillsammans som på bilderna här ovanför. Vi har tidigare varit väldigt inne på att bara ha liggande panel, men vi tycker inte att det är värt att betala extra för det tillvalet. Ju mer vi ser denna kombinerade panel så blir den bara finare och finare, bra att kunna få både och faktiskt. Till detta blir det vit färg på fasaden och svart tak. Sedan får vi hålla tummarna att detta godkänns i bygglovet. 
 
Vi jämförde några olika villor från Smålandsvillan men bestämde oss ganska snabbt för Villa Kalmar. Det bästa med denna planlösning är att det minsta sovrummets ena vägg ligger mot vardagsrummet, vilket innebär att när vi fixar övervåningen och kanske inte behöver detta sovrum så kan man enkelt ta bort den väggen och få ett större vardagsrum/matsal. Något annat jag verkligen gillar med Kalmar är det smala fönstret vid diskbänken i köket, väldigt trevligt att kunna se ut där när man lagar mat.
 
 Vi tänkte från första början ta Villa Kalmars planlösning fast spegelvänd. Men efter många vändor fram och tillbaka hur vi ska placera huset på tomten så blir det nog originalutförandet ändå. Men än har vi tid på oss att ångra oss en eller två gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0