Händelserik tisdag

Idag har det varit en händelserik dag!
 
På morgonen skickade vi ett mail till vår kontaktperson på Smålandsvillan för att boka in ett möte. Några timmar senare ringde han upp och frågade om vi kunde komma redan idag efter jobbet. Härligt med snabba ryck tycker vi. Så efter jobbet åkte vi dit direkt och började skissa på hur huset skulle placeras. Våra förhoppningar om att kunna placera ett garage i början av slänten på tomten fungerade tyvärr inte i verkligheten. Det pga att den delen på nybyggnadskartan än "prickad" och där får man inte bygga.
 
Han på Smålandsvillan föreslog att lägga med ett garage i bygglovet eftersom det inte kostar något extra och då kan man om man vill bygga ett inom två år. Det tyckte vi lät som en klok idé, men såhär några timmar efter har vi ändrat oss och har bestämt oss för att ta bort garaget tillsvidare. Vi känner inte att garage har någon hög prioritet utan vi vill hellre kunna flytta huset längre bak mot slänten istället (ritning på tomten kommer i ett senare inlägg så att det är lättare att förstå placeringen). Trots att vi flyttar huset så kommer ändå en carport att få plats där och skulle vi absolut vilja ha ett garage om några år så får vi ta ställning då till hur vi ska placera det. Det finns fortfarande gott om plats att ha ett garage, bara det att det finns risk att det skymmer en del av havsutsikten.
 
Förutom allt annat kring bygglovet så som färg på fasad, ytterdörrar osv så fick vi också med oss kataloger med tapetprover och våtrumsmattor. Vi har suttit och kollat igenom dom nu ikväll och det finns en massa fint. Vi får ha kvar katalogerna över helgen så jag gissar på att vi kommer kolla igenom dom en massa mer.
 
 
Förutom detta spännande möte med Smålandsvillan så fick vi även bra besked kring vår tomt ikväll. Kommunstyrelsen har godkänt köpet! Kontraktet på tomten är uppdelat i två delar - ett depositionsavtal och ett exploateringsbidrag. Depositionsavtalet innebär att vi har betalat in kostnaden för kvadratmeterpriset på tomten, efter det behövde kommunstyrelsen godkänna köpet (som tur nog hade ett möte redan idag annars hade vi behövt vänta en månad på det) och sedan ska vi skicka in bygglov inom sex månader. När bygglovet har godkänts ska exploateringsbidraget betalas, vilket är kostnaden för att kommunen har färdigställt tomten - därefter är tomten vår.
 
Imorgonbitti ringer vi Smålandsvillan och ändrar placeringen av huset på tomten. Sedan kommer det tillsammans med uppgifterna vi gick igenom idag skickas till någon som ska rita upp det hela för bygglovet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0