Förvaring

Förvaring kan man ju aldrig få för mycket av, visst? Vi kommer att ha möjlighet till en del förvaring i tvättstugan men det känns som att det kan vara en bra idé att ha något direkt när man kommer in hallen. Plats till gästers jackor och skor samt till våra egna ytterkläder. Problemet är att det inte finns så mycket väggyta i hallen. Men efter lite funderande så har vi kommit fram till en lösning som skulle bli ganska så bra.
 
Se bilden här nedanför hur vi har tänkt:
 
 
Smal klädhängare på väggen och skoställ på golvet samt en cirka 35 cm djup garderob. Helst skjutdörrar på garderoben för att inte ta för mycket plats av golvytan. Här är en bild från Smålandsvillans hemsida där de har en garderob i hallen:
 
 
Samt en bild på hur utrymmet ser ut vid ytterdörren:
 
 
Vi kommer inte att ha en sådan ytterdörr som på bilden, utan en som är utan fönster. Men det kommer ändå komma in massa härligt ljus i hallen från det avlånga fönstret bredvid. Vi har i vår lägenhet idag garderober från IKEA:s PAX-serie som vi är väldigt nöjda med och vi har därför kikat på den serien för att se vad som skulle kunna passa i huset. Dessa skjutdörrar gillar vi:
 

Badrum

Det finns en himla massa olika våtrumsmattor att välja mellan till badrummet. Idag finns det faktiskt många som är riktigt fina, inte bara enkla enfärgade utan även de som ser ut som kakel osv.
 
Katalogen vi fick låna hem från Smålandsvillan.
 
Bilder från Tarketts hemsida.
 
Vi funderar på att välja denna kombination. På väggarna den matta som ser ut som grått kakel och på golvet en matta som ser ut som svart trägolv. Det här golvet såg vi i visningshuset och det var en struktur i mattan som gjorde att det såg ut som riktigt trägolv, väldigt fint var de. Eftersom mattan på väggen endast täcker 2 m av väggen så har man en bård längst upp mot taket. Det finns med olika mönster och så men till denna vägg tycker vi det passar bäst med vit bård.
 
Även den här kombinationen nedanför är fin. Samma golv och bård men våtrumsvägg med större "kakel" och mindre markant fog:
 
 

Brev från kommunen

 
Titta vad som kommit med posten idag! Ett steg i rätt riktning att miljö- och byggkontoret har tagit emot vår ansökan. Nu håller vi tummarna för att det här går snabbt och att alla handlingar som behövs finns med. Men med tanke på att Smålandsvillan hjälper till med bygglovsansökningar till alla hus de bygger så borde de ju ha koll på vad som ska skickas in.
 

RSS 2.0