Komplettering till bygglovet

Tyvärr så har vi stött på lite problem med vår bygglovsansökan. Marcus pratade med kommunen i förrgår och då meddelade dom att det dels var några punkter som saknades i ansökan som behöver kompletteras samt att huset vi ska bygga inte godkänns enligt detaljplanen i området.

Detaljplanen lyder högst 38 grader taklutning samt rött tak. Vi vill bygga med 45 graders taklutning och svart tak. Till saken hör att i området är det en salig blandning på takfärger och taklutningar, grannen på gatan har svart tak och tvåplanshus samt att mäklaren sa när vi skrev på kontraktet att detta inte gäller längre och att vi kunde bortse från den informationen. Marcus berättade det för han på kommunen och han skulle kolla vidare på det och höra av sig. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det löser sig smidigt. Vi blev väldigt less när vi först fick höra det här men vi får hålla uppe humöret och bara vänta på mer besked. Verkar ju väldigt konstigt om man beviljar vissa personer att gå utanför detaljplanen men inte andra?

Fortsättning följer..

Körsbärsträd

Ett körsbärsträd skulle jag vilja ha i vår trädgård. Blommar så fint på våren!
 
 

Badrumsinspiration

Här i bloggen har det varit tyst ett litet tag, men så har det inte hänt så mycket heller. Vi väntar fortfarande på att kommunen ska höra av sig om bygglovet. Vi har sedan senast skickat in komplettering till bygglovet med ny kontrollansvarig samt varit lite proaktiva och kompletterat med fasad- samt takfärg. Idag är det 18 dagar sedan vi skickade in bygglovsansökan så nästa vecka ska vi nog ta och ringa och höra efter hur det går.
 
Tänkte jag skulle visa några bilder jag hittat på hur det kan se ut med våtrumsmattan vi funderar på att välja:
 
Någon typ av duschvägg har vi tänkt ha i hörnet vid duschen. Antingen med raka väggar som nedan eller med rundade.
Den här badrumskommoden samt skåpet bredvid har vi varit och kikat på IKEA.
Det här är en bild från en Smålandsvilla. Här kan man se hur det ser ut med fönstret ovanför toalettstolen samt det övre badrumsskåpet som kommer att sättas in i vårt badrum. Vårt badrum kommer vara spegelvänt i jämförelse med denna bild.

RSS 2.0