Vi ska bygga hus

I den här bloggen kommer jag, Natalie, och min sambo Marcus att skriva om vårt kommande husbygge. Vi kommer skriva om våra tankar, funderingar och planer kring att bygga ett nytt hus.
 
Vi har kommit så pass långt i våra planer att vi har en tomt att bygga på och vi har valt husleverantör. Igår skrev vi kontrakt med mäklaren som förmedlar tomten åt kommunen. Tomten vi har valt att köpa har vi i många månader gått och drömt om och nu är den snart vår! Den ligger cirka 150 meter från havet vilket innebär att vi kommer att ha havsutsikt, helt underbart. Vi kommer skriva lite mer om detaljerna kring tomten senare, hur det kommer gå till kring köpet osv. Gällande husleverantören så har vi valt att bygga en Smålandsvilla och kontraktet med dom skrev vi för cirka två veckor sedan. Vi har valt Smålandsvillan dels då vi tycker att det är ett prisvärt alternativ då vi vill ha en liten villa med möjligheter att sedan efter behov göras större, men också då en av företagets fabriker ligger i vårt närområde. Gällande det senare så är det lite kul då man har möjlighet att få komma och titta när dom ska bygga vårt hus i fabriken.
 
Leverans av huset är inte spikat ännu. Först ska vi ha ett nytt möte med Smålandsvillan för att bestämma tillval osv, leverans av huset behöver synkas med företaget som ska göra grunden och dessutom ska bygglov skickas in. När leveransavropet samt komplett slutlig beställning är gjord mot Smålandsvillan ska huset enligt kontraktet levereras inom 30 veckor. Dock hoppas vi såklart att det går snabbare än så. Vi sitter inte direkt i sjön men självklart vill vi flytta in i vårt nya hus så snart som möjligt, helst igår!
 
Just nu är vårt nya hus det ända vi kan tänka på och vi hoppas ni vill följa med på vår resa.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0